Összes

Összesen 1678

0 - 40Dan Brown - Inferno

Kortárs szépirodalom, Irodalom (novella, költészet stb.), Vallás és filozófia,

Dan Brown - Inferno keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Robert Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elöl, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről. Számomra váratlan fordulattal fejeződik be a regény, élvezetes olvasmány volt az elejétől a végéig.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2015.02.28 12:31:06


Bónizs Róbert - A kőfaragó

Kaland, Romantika, Történelmi, Történelem,

Bónizs Róbert - A kőfaragó keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Az Úr ezerháromszáznegyvenedik esztendejében, az idős Anjou Károly Róbert király uralkodásának őszén a Magyar Királyság erős, szilárd állam. Az uralkodó hosszas küzdelmek után megerősítette a központi hatalmat, felszámolta a főnemesi „kiskirályok” uralmát, és a felvirágzás útjára ve-zette az országot. Zétényfi András, az ifjú kőfaragó és kőművesmester a királyné egyik kegyencének zaklatásai miatt kénytelen elhagyni szülőhelye várát és biztos megélhetését. A Zemplén és a Bükk környékén vándorolva előbb a szentléleki kolostor pálos szerzeteseivel ismerkedik meg, majd az upponyi Dede-vár megerősítésénél kap munkát, ám hamarosan innen is mennie kell. Perényi Bulcsú, Szád-vár ura, az ifjú kisnemes leghőbb vágya, hogy a király lovagjává váljon.

Negatív vélemény:

Ajánlotta robesque Vélemények (1) 2015.02.17 11:09:33


Holly Hill - Luxusnyalánkságok

Erotikus, Életrajzi, Romantika, Szórakoztató, humoros, Jó Könyv,

Holly Hill - Luxusnyalánkságok keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Érdekes, viszonylag egyszerű, könnyed, de olykor mégis megdöbbentő történet. Régen kaptam és most olvastam el. Élveztem.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Szani Vélemények (1) 2015.01.12 06:57:03


Mira Sabo - Amíg kinyílik a szemünk

Erotikus, Kaland, Krimi, bűnügyi, Szórakoztató, humoros, Jó Könyv,

Mira Sabo - Amíg kinyílik a szemünk keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Véletlenül került hozzám a kézirata a könyvnek. Egyszerűen lenyűgözött. Évek óta nem olvastam ilyen jót. Maffia történet, erotikus részletekkel olykor megdöbbentően nyers máskor pedig elrugaszkodott, varázslatos. Izgalmas, magával ragadó sztori. Amikor olvasni kezdtem a Szófia életéről szóló történetet, teljesen beszippantott pedig egy borzalommal indul a sztori. Aztán jött a mágnes és ráragadtam a lapokra. Egy gyönyörű lány története akit behálóz egy nagyon gazdag milliárdos férfi de ő nem az akinek mondja magát. Elképesztő mit művelnek azok az emberek akik bármit megtehetnek a vagyonul nyújtotta lehetőségek miatt. Mikorra a végére értem már tudtam könyörögni fogok a második részért.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Szani Vélemények (1) 2015.01.11 09:26:11


Roselyn Coon - Függőség_

Erotikus, Kaland, Romantika, Thriller,

Roselyn Coon - Függőség_ keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Lebilincselően izgalmas és elgondolkodtató történet. Corrie, az ismert hollywoodi színésznő, mit sem törődik filmbeli partnere, Rewan érzelmeivel, amikor egy filmforgatáson felhasználja a férfit vágyai kielégítésére. Ám rádöbben, hogy szándéka ellenére vonzódik a férfihez. Rewan körül azonban ijesztő rejtélyre bukkan. Megpróbál közelebb kerülni a férfihez, hogy kiderítse titkát, de gyanakvásánál is jobban sarkalja a férfi iránti szenvedélye. Csakhogy Rewannak menekülnie kell az Egyesült Államokból, mielőtt kiadják őt a hazájának, ahol halálos ítélet várja. Míg Corrie válaszokat keres, egyszerre küzd Rewan szerelméért, és a férfi életéért, ám mindkét játszmában vesztésre áll. Igényes stílusú könyv, ami jó szórakozást nyújtott, ajánlom a romantika és az ízléses erotika kedvelőinek.

Negatív vélemény: Nincs negatív véleményem.

Ajánlotta Sulamit Vélemények (1) 2014.12.17 20:57:59


Arthur B. Dumpling - Az ember legmélyén

Filozófiai, Kaland, Kortárs szépirodalom, Krimi, bűnügyi, Romantika, Sci-fi, fantasy, Szórakoztató, humoros, Thriller,

Arthur B. Dumpling - Az ember legmélyén keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Akit érdekel a világ legvakmerőbb orvosi kísérlete, egy mozgalmas és szórakoztató kalandregény formájában, annak ajánlom. Persze a lényeg nem ez benne, hanem a végső kérdésre adandó válasz: hiszel-e Istenben vagy nem hiszel az istenek gondviselő szerepében. Amúgy az egész egy kómában lévő férfi vastagbelében játszódik, szóval az egész nagyon gyanús..Világ, média, vallás és önkritika.

Negatív vélemény: Talán egy kissé trágár a regény, de nem nagyon és csak ritkán és csak amikor nagyon kell.

Ajánlotta Arthur Vélemények (1) 2014.11.11 22:37:06


Nick Vujicic - Megállíthatatlan

Életrajzi, Vallás és filozófia,

Nick Vujicic - Megállíthatatlan keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Nick Vujicic a végtagok nélkül született fiatal ember a saját példáján keresztül szembesíti az embereket azzal, hogy vannak akik valóban komoly problémákkal küzdenek mégsem adják fel. Végtelen pozitív kisugárzás árad belőle és az ember elszégyenli magát, amikor a saját boldogtalanságán kesereg. Hiszen megmutatja hogy nem látjuk meg a szépet és jót a saját életünkben. Pedig ott van, csak ki kellene nyitni a szemünket.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2014.10.23 09:09:59


Anne Rice - Armand a vámpír

Erotikus, Filozófiai, Kaland, Kortárs szépirodalom, Romantika, Sci-fi, fantasy, Történelmi, Irodalom (novella, költészet stb.), Jó Könyv, Művészet, Történelem, Vallás és filozófia,

Anne Rice - Armand a vámpír keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Ez a könyv egy sorozat, a Vámpírkrónikák 6. része. Megismerhetjük benne Armandnak, az 500 éves vámpírnak az életét. A könyv bemutatja, hogy hol született, hogyan élt, míg ember volt. Megtudhatjuk, hogyan találkozott későbbi Mesterével, aki vámpírrá tette, majd azt, hogy hogyan vesztette el őt és lett magányos, egy hitetlen hitvalló. Ez a könyv az egyik kedvencem, nagyon tetszett, a történelmi jeleneteket (az orosz puszta, a tatárjárás, a reneszánsz Velence) olyan élethűen ábrázolja az írónő, hogy az olvasó szinte érzi az orosz tél hidegét, vagy a velencei forró napsütést. Engem személy szerint nagyon megérintett ez a filozofikus jellegű regény, mert az elfogadhatatlan magányról szól. Van benne szerelmi szál, de sokkal őszintébb, mint bármi, amit eddig olvastam. Ajánlom mindenkinek!

Negatív vélemény: Erről a könyvről nem tudok rosszat írni, egyszerűen lehetetlen. Talán annyi, hogy kicsit sok benne a homoerotikus jelenet, ez egy hangyabokányit piszkálhatja az olvasó csőrét, de szerintem meg lehet szokni. Az időkezeléssel vannak gondok, de ez az összes Krónikára jellemző általában.

Ajánlotta Lestina Vélemények (1) 2014.08.26 22:47:57


Barbara Pease - Allan Pease - Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Család és szülők, Egészség és életmód,

Barbara Pease - Allan Pease - Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Azt nem tudom megítélni, hogy a férfiak számára mi a leggyakoribb kérdés a nőkkel kapcsolatban csak azt tudom, hogy nő társaimmal együtt oly sokszor nem értjük a férfiakat. Ez a könyv ad néhány hasznos információt, hogy jobban megértsük a másik nem miért viselkedik úgy ahogy, bizonyos szituációkban. Az író házaspár megosztja velünk tapasztalatait, segítve ezzel mindkét nemnek a boldogabb együttélésben. Szerintem egyes fejezeteit nem árt többször is átolvasni....... vagy akár az egész könyvet. Nekem tetszett.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2014.08.15 21:05:02


Dr Csernus Imre - A Kiút

Filozófiai, Család és szülők,

Dr Csernus Imre - A Kiút keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Mai huszonéves fiatalokon keresztül mutatja be milyenek Ők és mi magunk akik már talán túljutottunk e nehéz időszakon. Valós életképet fest, de nem reménytelent.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2014.08.05 19:50:21


Leiner Laura - Szent Johanna Gimi sorozat

Ifjúsági, Romantika, Szórakoztató, humoros, Gyermek- és ifjúsági könyvek, Jó Könyv,

Leiner Laura - Szent Johanna Gimi sorozat keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Csodálatos könyv, mely egy gimnáziumban játszódik! Reni, az iskola ,,könyvmolya\" beleszeret az iskola szépfiújába Cortez-be. Rengeteg balhé, kacagás, és tengernyi könny, melyek bekövetkezésével neked is változik a hangulatod. Ez a könyv, más mint a többi, ez a könyv megváltoztatja az életedet!

Negatív vélemény:

Ajánlotta eva1214 Vélemények (1) 2014.05.10 22:10:19


Black Pariah - A Genesis fia

Sci-fi, fantasy,

Black Pariah - A Genesis fia keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Nem, ez a könyv még nem jelent meg, de gondoltam, itt közzéteszem, hátha meglátjátok és kíváncsiak lesztek rá. http://www.bpariah.blogspot.hu/ Pozítivumként talán annyit mondhatok, hogy örülök, hogy sikerült megírnom és hétévnyi kínszenvedés után egy igazi sztorit megalkotnom.

Negatív vélemény: Negatív dolgokat is lehet találni benne, de ezeket meghagyom nektek. Én azt hiszem, ami valós alapú negatívuma, hogy egyrészt rövid, másrészt adódnak kisebb logikai bakik benne, de ez legyen a legkevesebb. :)

Ajánlotta Black Vélemények (1) 2014.04.09 15:37:56


Becca Fitzpatrick - Csitt csitt

Romantika, Sci-fi, fantasy, Jó Könyv,

Becca Fitzpatrick - Csitt csitt keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Nagyon tetszett nem egy átlátszó, vagy kiszámítható történetet olvashattok! Elejétől a végéig kiváló! Aki szereti az ilyen típusú könyveket, várni fogja a folytatást!

Negatív vélemény:

Ajánlotta atinatti Vélemények (1) 2014.03.18 17:31:10


Végh Attila - Virrasztó Jenő álmai

Életrajzi, Filozófiai, Ifjúsági, Kortárs szépirodalom, Történelmi, Család és szülők, Irodalom (novella, költészet stb.), Történelem, Vallás és filozófia,

Végh Attila - Virrasztó Jenő álmai keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Zarathustra és Esti Kornél véletlen találkozása Virrasztó Jenőben. Véletlen és sorsszerű, furcsa és ismerős álmok ezek. Virrasztó ébren álmodik, álmában éber. Kalandjai és álmai odakint, az „objektív” világban semmiben nem különböznek azoktól, amelyeket nap mint nap mindenki átél. Virrasztó mégis mélyebben él, mint a többiek. Virraszt. Érzékenysége, mely soha ki nem alszik, a legsebezhetőbb lénnyé teszi őt az ég alatt. Ez az ereje. A természet nagy körforgására, a körkörös időre fölfeszített novellafüzér-esszéregény-fabulaeposz „szelíden befelé tessékeli” az olvasót. A többit majd ott, bent.

Negatív vélemény:

Ajánlotta oszi Vélemények (1) 2014.03.06 08:36:42


Toldi Zsuzsanna - Tanítónő a szocializmusban

Életrajzi, Kortárs szépirodalom, Történelmi, Család és szülők, Szakkönyvek, Történelem, Vallás és filozófia,

Toldi Zsuzsanna  - Tanítónő a szocializmusban keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Ábrázolja az elvtársak, a szocialista társadalmi rendszer és a marxista ideológia meghatározó szerepét a közoktatásban. A szerző, Toldi Zsuzsanna maga is tanárként dolgozott a könyvben által bemutatott korban, így a művet életrajzi szálak is áthatják. Éppen ezért tárul fel hitelesnek mondható korrajz, mely által az olvasó betekinthet az iskola, a pedagógus pálya és a község életébe. A könyvet számos melléklet gazdagítja, a korhoz köthető versek, dalok, képek, szimbólumok és dokumentumok formájában.

Negatív vélemény:

Ajánlotta oszi Vélemények (1) 2014.02.09 10:14:36


Egri László - Közösségi kóter

Ifjúsági, Romantika, Szórakoztató, humoros, Jó Könyv,

Egri László - Közösségi kóter keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: A könyv egy csetlő-botló főhős rögös útját mutatja be az internet kusza rengetegében, ahol egy nem várt szerencse éri, egy véletlenül feltört közösségi oldal képében. Rengeteg humor, ironikus utalás. Régen olvastam ennyire könnyed és sziporkázó könyvet. Megmosolyogtató, kacagtató helyzetek tömkelege található meg a regényben. Nálam már most jó eséllyel pályázik az év leghumorosabb alkotása címre. Több helyen magamra is ismertem a szövegből, és ez külön tetszett.

Negatív vélemény:

Ajánlotta roxxy Vélemények (1) 2014.02.08 21:21:31


Szécsi Noémi - Gondolatolvasó

Filozófiai, Háborús, Ifjúsági, Kortárs szépirodalom, Romantika, Történelmi, Család és szülők, Gyermek- és ifjúsági könyvek, Irodalom (novella, költészet stb.), Történelem,

Szécsi Noémi - Gondolatolvasó keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Szécsi Noémi emigránstrilógiájának második része, a Gondolatolvasó, amelynek elbeszélője, a siket Fülöp különleges nézőpontból látja és mutatja be környezetét, a 19. században a '48-as forradalom után Európában szétszóródó emigránsok világát. A kötetből most egy részletet olvashatnak nálunk.

Negatív vélemény:

Ajánlotta oszi Vélemények (1) 2014.01.10 08:21:13


Rita Horseyes - Viharpárduc

Sci-fi, fantasy, Jó Könyv,

Rita Horseyes - Viharpárduc keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Nagyon jól összerakott fantasy történet részletesen kidolgozott cselekménnyel. A szereplők sokfélék és mindnek megvan a maga kis története, az egyes vonalak a könyv végén találkoznak össze egy erőteljes, akcióban gazdag háborúban. A fantasy rész valójában bele van ágyazva egy kicsit sci-fi jellegű kerettörténetbe, ami csak a végén derül ki, és ad olyan magyarázatot mindenre, amire aztán sose gondoltam volna. A váratlan fordulatokban nincs hiány, folyamatosan zajlanak az események, egyetlen percig sem unatkoztam olvasás közben. Mindenkinek ajánlható 12 éves kor felett, aki szereti az igényes, izgalmas fantasykat.

Negatív vélemény: Egy aprócska kérdés maradt meg bennem, amire nem kaptam választ a regény végén sem: miért indulnak el a fajzatok Sötét-völgybe, ki mondja meg és hogyan a szétszórodott törzseknek, hogy menjenek oda? De ezt az apróságot elnézem az írónőnek, mert amúgy minden más a helyén van, nincsenek logikai bukták, pedig nagyon kacskaringós és sokszálú a sztori.

Ajánlotta Lapfaló Vélemények (1) 2014.01.04 07:28:50


Fehér Béla - Jelenetek egy vakondűző életéből

Életrajzi, Filozófiai, Kortárs szépirodalom, Történelmi, Család és szülők, Gasztronómia, Irodalom (novella, költészet stb.), Jó Könyv, Történelem,

Fehér Béla - Jelenetek egy vakondűző életéből keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Neve: Ecsedi Gyula. Státusza: hazatelepült disszidens. Foglalkozása: vakondűző. Lakókocsijával járja az országot, rendelésre kifüstöli a gyep alól a mindent felásó kártevőket. Ötvenedik születésnapjához közeledve szeretne végre révbe érni. Apja szocialista világa és a rendszerváltás utáni Magyarország közé szorulva keresi a megoldást, s emlékszik vissza addigi életére: furcsa kuncsaftok, gazdag és ágrólszakadt magyarok, III/3-as apák, disszidálás, a fényes Párizs, mosóporszagú berber nők, leszbikus feleség, maffiózók és albínó vakondok képei járnak körtáncot. Fehér Béla formabontó szerkezetű regénye múlt és jelen közt ugrálva villantja fel azokat a pontokat, melyeket összekötve kirajzolódik Ecsedi Gyula kalandos élete, és küzdelme, hogy végre megtalálja honját a hazában.

Negatív vélemény:

Ajánlotta oszi Vélemények (1) 2013.11.07 11:38:35


Brown, Dee - Wounded Knee-él temessétek el a szívem

Háborús, Történelmi, Ismeretterjesztő, Történelem,

Brown, Dee - Wounded Knee-él temessétek el a szívem keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Gyerekkorom óta lenyűgöztek az indián regények. Akkor még nem tudtam, hogy a K. May művei a fantázia világából valók, semmi közük a valósághoz. Később rájöttem, hogy az indiánok története valami teljesen más: nem természeti csapások, egymás közti háborúskodások áldozatai lettek és szinte eltűntek a történelem színpadáról, hanem ők a Hollywood által romatikus színben feltűntetett Vadnyugat történetének a szürke és szisztematikusan végrehajtott népírtás elhallgatott áldozatai. Erről szól Dee Brown könyve, amelyet a történészek nem tartanak szakkönyvnek, mert az író nem szakképzett történész, a valóságban azonban alapos levéltári kutatómunka eredményeként írja meg a navahók, a sziúk, a csejennek, az apacsok, a modokok, a kajovák és más indián törzsek kifosztásának és kiírtásának történetét.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Jade Vélemények (1) 2013.11.01 07:21:11


Henryk Sienkiewicz - Kereszteslovagok

Háborús, Kaland, Klasszikus szépirodalom, Romantika, Történelmi, Irodalom (novella, költészet stb.), Történelem,

Henryk Sienkiewicz - Kereszteslovagok keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Az 1300-as évek végén és az 1400 évek elején játszódik a történet. A kereszteslovagok ellen háborúról szól, ill. annak előzményeiről. Szerelem, lovagi becsület, ármány.

Negatív vélemény: Qua vadis után egy kicsit csalódás volt. Az egyik főszereplő egy kicsit unszimpatikus volt nekem. Ill. végig csöpögős. Másrészt el vannak nyújtva a történések. De egyszer érdemes elolvasni.

Ajánlotta Maja Vélemények (1) 2013.10.21 18:34:01


Keith Ellis - Csodalámpa

Filozófiai, Egészség és életmód,

Keith Ellis - Csodalámpa keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: A csodalámpa megmutatja, hogyan fogalmazhatod meg vágyaidat, és hogyan válthatod őket biztosan valóra - akárhonnan származol, akárhány éves vagy, akármilyenek a körülményeid. Célkitűzési könyv azoknak akik utálnak célokat kitűzni.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2013.07.14 13:43:43


Elizabeth Gilbert - Ízek, imák, szerelmek

Életrajzi, Kaland, Kortárs szépirodalom, Romantika, Szórakoztató, humoros,

Elizabeth Gilbert - Ízek, imák, szerelmek keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit vele együtt tanuljuk meg mit jelent megismerni,megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket. Elizabeth harmincas, sikeres nő - volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivág a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit is akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól. Nekem tetszett :)

Negatív vélemény:

Ajánlotta Filemon Vélemények (1) 2013.06.09 11:32:39


Kellér Dezső - Leltár

Irodalom (novella, költészet stb.),

Kellér Dezső - Leltár keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Igazából egy naplóhoz tudom hasonlítani. Érdekes, hogy ő milyenek látta az életét, barátait, világot. Kicsit önéletrajzra mutat, de nem az.

Negatív vélemény:

Ajánlotta Szendlics Vélemények (1) 2013.05.13 21:39:30


Nagy Péter - Kiúton

Kortárs szépirodalom, Irodalom (novella, költészet stb.), Jó Könyv,

Nagy Péter - Kiúton keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Egyik ismerősöm ajánlotta ezt a nemrég megjelent könyvet. Először szkeptikus voltam picit (elsőkönyves író stb) de nagyon pozitívan csalódtam. Tíz fiú történetét meséli el a szerző akik egy-egy nehéz helyzetben vannak és a kiutat keresik. Nem tudtam letenni a könyvet és őszintén mondom a legjobb kortárs könyv amit az elmúlt években olvastam. Bárki bele tudja élni magát a karakterek helyzetébe. Rám nagy hatással volt, most azon gondolkodom, hogy min kellene változtatnom az életemben. Ha két szóval kellene jellemeznem a szerzőt a könyv alapján, azt mondanám, hogy a "magyar Coelho" de sokkal olvashatóbb, hétköznapibb és hatásosabb. Ajánlom szeretettel mindenkinek aki szereti az elgondolkodtató történeteket, melyekből útmutatást is kaphat az életre.

Negatív vélemény:

Legutóbb hozzászólt Sülec Vélemények (2) 2013.04.25 22:35:25


Albert Camus - A bukás

Klasszikus szépirodalom, Irodalom (novella, költészet stb.),

Albert Camus - A bukás keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény:

Negatív vélemény: Nekem iszonyú nehezen volt olvasható ez, a gyakorlatilag egyetlen monológ 100 oldalban. Nem is tudtam követni, de ez szerintem az én kevésbé nyitottságom miatt lehet. Nem tudtam egyáltalán elkapni a fonalát, gyakorlatilag csak legyűrtem. Talán egy-két építő mondat maradt meg bennem belőle az emberi jellemmel kapcsolatban, ezért kap 2 csillagot.

Ajánlotta zsuzska82 Vélemények (1) 2013.03.26 15:18:18


Franz Kafka - A per

Klasszikus szépirodalom, Irodalom (novella, költészet stb.),

Franz Kafka - A per keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Kafkára jellemző stílus, és nagyon hasonló az A kastély című művéhez, nekem azért szerethető, mert az irreális történéseket úgy mutatja be, mint ha teljesen magától értetődő lenne. A filmváltozatát is láttam, számomra nagyon pozitív, hogy egy az egyben átvették a könyvet, talán 2-3 dolog nem volt ugyanúgy, mint a könyvben.

Negatív vélemény:

Legutóbb hozzászólt Arius Vélemények (2) 2013.10.11 09:59:03


Bohumil Hrabal - Sörgyári capriccio

Klasszikus szépirodalom, Jó Könyv,

Bohumil Hrabal - Sörgyári capriccio keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: „Ez az írásom krónika; anyámról, apámról és nagybátyámról szól. Amíg a való világban voltak, olyan erősen fogták le írógépem billentyűit, hogy nem rajzolhattam meg életük költészetének grafikonját. Ma már senki nem fogja a kezemet, s én ámulattal rá-rádöbbenek, hogy nem vagyok már fiatal, s hogy a mulasztás veszélye fenyeget, mert egyedül én adhatok hírt immár arról a sörgyárról, arról a kisvárosról, ahol megállt az idő. Chagall festészetének gaviatikus stílusa ihletett, s a külső, szembeszökő eseményeket feljegyző és montírozó poétikát a vágy belső modelljével ötvöztem, és ez a vágy tette lehetővé, hogy egy fiatalasszonnyá változzam, a képzelet zseblámpájával bevilágítsak a múltba, és ...

Negatív vélemény: ... megjelenítsek egy életszeletet, melyből szövegbe menthető egy gyönyörű asszony, akit elnyelt a könyörtelen idő"

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2013.01.23 19:08:54


Moldova György - A félelem kapuja

Kortárs szépirodalom,

Moldova György - A félelem kapuja keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Borsos Ferenc, egy félcigány fiú, akit az ország összes középiskolájából kirúgtak, 1988-ban felutazik Pestre, hogy verseivel meghódítsa a világot. Csatornatisztítók, éjszakai postások közé kerül, a rendőrség is megpróbálja besúgónak beszervezni, de ő megvédi szabadságát....

Negatív vélemény:

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2013.01.23 18:58:08


Szurovecz Kitti - Gyémántfiú

Ifjúsági, Romantika, Gyermek- és ifjúsági könyvek,

Szurovecz Kitti - Gyémántfiú keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Az első gondolatom, amint megláttam a könyvet, mind a 600 oldalt, az volt, hogy nem akarok ilye hosszú könyvet olvasni. De amint elkezdtem, nem tudtam igazán letenni, mert bár annyira nem magával ragadó a története, mégis nagyn jól megvan írva, minden fejezet végén maradnak olyan kérdések, amikre szeretnéd tudni a választ. Nemsokkal a fele előtt egy hatalmas csalódás ért, a könyvnek számomra szomorú része következett, de nem bántam meg, hogy tovább olvastam.

Negatív vélemény:

Ajánlotta leleorsi93 Vélemények (1) 2013.01.17 15:20:51


Gail Carriger - Changeless

Ifjúsági, Kaland, Romantika, Szórakoztató, humoros, Gyermek- és ifjúsági könyvek, Jó Könyv,

Gail Carriger - Changeless keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Méltó folytatása Gail Carriger: Soulless című könyvének. Alexia Maccon, vagyis Lady Maccon életében nagyon sok változás történt, amióta megismerhettük a Soullessben. A legszembetűnőbb a névváltozás, ám emellett lélekőr vált belőle, ami különböző feladatok ellátásával járt. Ennek az új "állásnak" hatására kell Skóciába utazni, hogy megoldjon egy rejtélyt, amely hatására nem egy, eddig megválaszolatlan kérdés, merül fel, és kerül megválaszolásra.

Negatív vélemény: Az egyetlen negatívum a könyvben, hogy sokkal később jelent meg, mint az első, ezért sokat kellett rá várni. De az igazat megvallva, megérte. :)

Ajánlotta leleorsi93 Vélemények (1) 2013.01.16 22:55:44


Gail Carriger - Soulless

Ifjúsági, Romantika, Gyermek- és ifjúsági könyvek, Jó Könyv,

Gail Carriger - Soulless keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Végre valami új! A vámpírok, vérfarkasok már majdnem minden könyvben szerepelnek valamilyen szinten, de ebben a könyvben teljesen új megvilágításba kerül a létezésük, miután már, mint elfogadott "fajok", az emberek között élnek. És még egy újdonság Alexia Tarabotti személye, mivel ő lélektelen. Hogy ez mit jelent? Az biztos, hogy valami izgalmasat. Szerintem kihagyhatatlan olvasmány, melynek a végén az az olvasó első gondolata, hogy: Van már második rész?

Negatív vélemény:

Ajánlotta leleorsi93 Vélemények (1) 2013.01.16 22:51:39


Helena Silence - Enigma

Ifjúsági, Kaland, Romantika, Szórakoztató, humoros, Gyermek- és ifjúsági könyvek, Jó Könyv,

Helena Silence - Enigma keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: A könyv főszereplője, Lena, érző. Amint megérint egy embert, meglátja annak jövőjét, múltját, vagy éppen akkori gondolatait. A könyv azzal indul, hogy Lena a nagybátyjához költözik, miután szülei meghaltak egy repülőgép szerencsétlenségben. Már az oda úton, a repülőn megismer egy kedves lányt, Zoet, akivel azonnal barátokká válnak. A bonyodalmak csak akkor kezdődnek, amikor megérkezik a nagybátyja házához. Egyre nehezebbé válik titkolni a képességét. De a képessége mellett, megjelenek egy másik nehezen kezelhető dolog is az életében: Zoe bátyja, Alex, aki folyamatosan az őrületbe kergeti. Romantikus, izgalmas mű, amit nem tudtam letenni, amint elkezdtem olvasni. Tudtommal trilógia lesz, aminek kifejezetten örülök :)

Negatív vélemény: Igazából ez nincs. Nekem még a leíró részek is tetszettek, pedig azokat nem szoktam általában szeretni. Bár jó, egy negatívum, hogy még nincs meg a második rész :))

Ajánlotta leleorsi93 Vélemények (1) 2013.01.16 20:50:45


Szilvási Lajos - Egyszer-volt szerelem

Romantika, Jó Könyv,

Szilvási Lajos - Egyszer-volt szerelem keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: A világ másik végéről ér haza két esztendő után Holló Péter, soproni erdőmérnöki- hallgató. Annyi más fiatallal együtt, kalandvágytól űzve vágott neki a világnak 1956 novemberében. Fél Európán át, hányódva jutott maroknyi társával Kanadába. Ott azonban nem a tanulás lehetősége várta, hanem valóságos rabszolgamunka egy fakitermelő telepen. Ötödmagával megszökött, de végül csak egymaga vergődött haza, a könnyelműen elhagyott ősi városba. Vissza tud-e illeszkedni az életbe, képes lesz-e meglelni helyét a főiskola közösségében, s visszatalál-e Krisztinához, életének egyszer-volt szerelméhez?

Negatív vélemény:

Legutóbb hozzászólt Jade Vélemények (2) 2013.10.31 09:01:13


Szilvási Lajos - Bujkál a Hold

Jó Könyv,

Szilvási Lajos - Bujkál a Hold keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: 1956 novemberében a soproni erdőmérnöki akadémia hallgatóinak zöme elhagyja az országot, s Kanadába vetődik. Azt remélik, jó körülmények között folytathatják tanulmányaikat. Néhányukat valóban fel is veszik az erdőmérnöki főiskolára, többségük azonban fakitermelő munkára kerül ahol munkavezetőik szinte fegyencként kezelik őket. Közülük öt fiú a szökést választja, abban a reményben, hogy egy honfitársuk kanadai farmjára menekülhetnek. Ezt az emberfeletti vállalkozást, bujdosásukat a vadonban, az ismeretlen kanadai ősredőben, mondja el a drámai fordulatokban gazdag regény.

Negatív vélemény:

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.26 18:42:11


Szilvási Lajos - Szökőév

Klasszikus szépirodalom, Család és szülők, Jó Könyv,

Szilvási Lajos - Szökőév keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: „Kalandor vagy?... Bónisné a szemembe mondta, hogy a te urad, Eszter, vagy egy virtigli kalandor, vagy valami fenenagy ember a védőszentje, hogy így mer hazardírozni…Kalandor vagy? Bónisnénak azt mondtam, hogy paraszt volt minden ősöd, és ezen a mostani helyeden azokat akarod védeni, akik még ebben a bolond világban is mernek megmaradni parasztnak…” Az asszony, akinek a szavai visszajárnak Vincellér János emlékezetébe, már halott. Özvegyen hagyta a negyvenéves férfit, árván a három gyerekét. És Vincellér János, aki a Horka megyei Tanács mezőgazdasági osztályának a vezetője, egyszerre csak szembekerül egy, az egész további életét meghatározó dilemmával: vagy tengelyt akaszt a megye „mindenható notabilitásaival”, ...

Negatív vélemény: ...amit eddig is tett, s ami miatt sokan valóban kalandornak nevezik, vagyis érdek nélkül szolgálja Upor menti vidék kisembereinek boldogulását. A három napba sűrített, modern szerkezetű regényben, a jelen, a félmúlt és a múlt idősíkjaink keveredésével, a főhős és a három gyerek lélektanilag árnyalt, benső monológjaiból bontakozik ki a történet, amelyben nemcsak a szolgálat, a társadalmi lét hogyan – továbbja, de egy váratlanul fellobbanó új szerelem is tét lett.

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.26 18:37:56


Stefan Zweig - Nyugtalan szív

Klasszikus szépirodalom, Jó Könyv,

Stefan Zweig - Nyugtalan szív keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Anthony Hofmiller hadnagyot, a Monarchia közös hadseregének ifjú ulánustisztjét egy isten háta mögötti magyar garnizonba helyezik. A szolgálat egyhangú, a kaszinóban az unalomig ismert arcok veszik körül, szívesen fogadja hát a vidék földbirtokosának, Kékesfalvynak vacsorameghívását. A pazar környezet, a nemes borok, a muzsika mámorossá teszik a fiatal tisztet, aki hajszál híján elmulasztja az udvariasság alapvető kötelességét:táncra kérni a házikisasszonyt. Ám a gáláns gesztus végzetes hibának bizonyul, tragikus következményei egész életére árnyékot vetnek. Stefan Zweig – Freud lelkes híve – páratlan szuggesztivitással ábrázolja Hofmiller hadnagy „nyugtalan szívének” vergődését szánalom és közöny, nagylelkű szeretet és gyáva megbánás, ...

Negatív vélemény: ...önfeláldozás és önzés között, háttérként felvillantva egyet a világháború küszöbén álló Monarchia ezer arca közül.

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.21 22:35:16


Szilvási Lajos - Hozomány

Ifjúsági, Romantika, Család és szülők, Jó Könyv,

Szilvási Lajos - Hozomány keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: „Világunk – társadalmunk ellentmondásaira legidegesebben, legindulatosabban- s emiatt nem ritkán (a felnőttek szavaival) - meggondolatlanul és igazságtalanul- az élet minden mozzanatát nyitott, gyakran gyanakvó szemmel fürkésző gyerekeink reagálnak. Sokuk közül egy: Kozári Kati a maga tizennyolc évével. Napokkal az érettségi után, napokkal az egyetemi felvételi vizsga előtt szakad rá élete első nagy válsága, ami ellen senkinél sem kereshet oltalmat. Egyedül –szigorúan szembe nézve önmagával- kell elviselnie az első embert roppantó megaláztatást, a nagybetűvel írt Élet első övön aluli ütését. A sorsába avatkozó valóság váratlan és kivédhetetlen orvtámadást túlélve kell Katinak meglelnie az ajtót, amelyen át- felsőbb osztályba léphet -, tizennyolc éves életének ...

Negatív vélemény: ...e történetbe sűrített néhány keserves napja alatt környezetét is arra kényszerítve, hogy őszintén vagy gyáván, de valahogyan ítélkezzenek tegnapi és mai önmaguk fölött.”

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.21 22:18:07


Szilvási Lajos - Albérlet A Síp utcában

Romantika, Jó Könyv,

Szilvási Lajos - Albérlet A Síp utcában keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: Szilvási Lajos talán legnépszerűbb regényében olyan kérdéseket érint, melyekre napjainkban sokan keresnek választ. Dr. Kelemen András, jól kereső fővárosi orvos élete válságba jut. Még diákkorában nagy megrázkódtatás éri. Ivásra adja a fejét, s évről évre mindinkább az alkohol rabja lesz. Tudományos munkájával is felhagy, a pályán még remek intuitív képességének s szakmai lelkiismeretességének köszönheti maradék tekintélyét, de lassan kicsúszik lába alól a talaj. Magánéletében is zsákutcába kerül, házassága felbomlik, csak barátaihoz kötődik teljes szívvel. A megváltozott légkör, a tisztuló közélet érezteti jótékony hatását. Kelemen életében is. Ehhez járul egy kezdődő szép szerelem, s ha visszaesésekkel is, de megteszi első elhatározó lépéseket egy új élet felé.

Negatív vélemény:

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.13 17:33:50


Charles Bukowski - Nők

Erotikus, Szórakoztató, humoros, Jó Könyv,

Charles Bukowski - Nők keresése a Libri könyváruházában
Pozitív vélemény: A nők – a rendes nők – megrémítetek, mert a végén mind a lelkemet akarta, holott azt, ami még megmaradt belőle, szerettem volna megtartani magamnak. Azért kívántam annyira a prostituáltakat, mert belőlük általában már minden érzés kihalt, kemények voltak, és semmiféle személyes követeléssel nem álltak elő. Az ember semmit sem vesztett, amikor elmentek. Ugyanakkor egy finom, rendes nőre is vágytam – annak ellenére, hogy egy ilyenért milyen hatalmas árat kellett fizetni. Szóval, így vagy úgy, de el voltam veszve. Egy erős férfi lemondott volna mindkettőről, csakhogy én nem voltam erős. Így hát folytattam elkeseredett küzdelmemet a nőkkel, illetve a nővel – mindt olyannal, mint elvont fogalommal.

Negatív vélemény:

Ajánlotta farkaskaland Vélemények (1) 2012.12.13 17:03:07


Összesen 1678

0 - 40Bejelentkezés

Becenév:

Jelszó: